NYT TULEE RUOKA-AIHEINEN PÄIVITYS!
Rakastan ratatouillea! En tiedä tarkalleen miksi, mutta se on vaan niin äärettömän hyvää. Enkä tiennyt pitäväni siitä, kuin vasta tänä kesänä. Hullua! Nyt himoitsen sitä jatkuvasti.
Normaalisti olen ostanut sitä laiskuuttani kaupasta, pakastealtaasta, mutta sitä on yllättävän vaikea löytää kaupoista. Joten kovin usein en pääse tästä herkusta nauttimaan.
Tänään päätin kokeilla ratatouillen tekemistä itse, koska eihän kasvismuhennuksen tekeminen voi olla kovinkaan hankalaa. Kävi ilmi, että eihän se ole. Kaiken lisäksi pidän ruoanlaitosta erittäin paljon. Harvemmin laitan ruokaa, koska en jaksa itseäni varten panostaa ja fasiliteetitkaan eivät ole ne parhaimmat ruoan valmistamiseen. Tänään kuitenkin pakoiltiin muita hommia ruoanlaiton avulla.
![]() |
| Kuvassa kaikki tarvittava. |
Munakoisoa
Kesäkurpitsaa
Paprikaa
Tomaattia
Paseerattua tomaattia
Sipulia
Valkosipulia
Basilikaa
Persiljaa
Laakerinlehtiä
Rosmariinia
Hunajaa
Suola ja pippuri
Oliiviöljyä
Ensin aloitettiin koko homma munakoison viipaloinnilla. Vähän suolaa niskaan ja annetaan koisojen hikoilla n. 30 min. Tällä aikaa on hyvä paloitella kaikki muutkin muhennukseen menevät. Lopuksi pyyhitään ylimääräiset nesteet munakoisoista ja siirretään ne muiden joukkoon odottamaan.
![]() |
| Hikoilevat munakoisot |
Heitetään kaikki muut sipulien joukkoon, niiden ollessa mukavan pehmeitä. Heitetään kyytiin lisää oliiviöljyä, jos tarpeen. Annetaan koko höskän kuullottua hieman lisää.
Seuraavaksi heitetään vihannesten niskaan paseerattu tomaatti, laakerinlehdet, rosmariini, basilika, persilja sekä hunaja. Sitten vähän maustetaan suolalla ja pippurilla. Sekoitellaan hyvin ja jätetään hautumaan.
Haudutellaan miedolla lämmöllä n. tunnin ajan, aina välillä sekoittaen. Jossain välissä tarkistetaan maku ja tarvittaessa lisätään mausteita. Tämän jälkeen koko höskä on valmis.
![]() |
| Bon appétit! |
Oli kyllä erittäin hyvää! Suosittelen kokeilemaan. Luulen että tuossa oli n. 4 hengen annos. Ainakin sitä on sen verran paljon, että puolet meni suosiolla pakkaseen odottamaan.






Pitäis ehkä joskus kokeilla. Ja jos kerran haluat laittaa ruokaa, mutta et vaan itelles, ni luulen, että olis muutama vapaaehtoinen kanssaruokailija, keille voisit kokata..
ReplyDelete